NHRA Jaarcongres 2019

Het congres van de Nederlandse Hart Ritme Associatie (NHRA) vindt ook dit jaar weer plaats in Papendal, Arnhem.
Op woensdag 6 november bespreken erkende experts met u de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van device therapie en katheterablatie. Daarbij willen wij ook weer stilstaan bij controversiële onderwerpen, zoals bijvoorbeeld de rol van de ICD bij de primaire profylaxe van plotse dood bij niet-ischemische cardiomyopathie, of het juiste moment om bij de behandeling van atriumfibrilleren voor een katheterablatie te kiezen.

U heeft zich zeer waarschijnlijk al een keer afgevraagd of u een jonge patiënt(e) met symptomatische tachycardieën naar de elektrofysioloog of de neuroloog moet verwijzen. In de Bert Thalen-lezing zal prof. J.G. van Dijk, neuroloog, de raakpunten tussen cardiologie en neurologie bij de diagnostiek en behandeling van vasovagale syncope en POTS belichten.

De Nederlandse elektrofysiologie wordt op vele plaatsen van oudsher op internationaal topniveau beoefend. Wij zijn blij u weer een gevarieerd programma aan te bieden dat niet alleen relevant is voor cardiologen en elektrofysiologen, maar ook voor pacemakertechnici, verpleegkundig specialisten, physician-assistants en onderzoekers in deze gebieden.

Wij hopen u dan ook op woensdag 6 november te mogen verwelkomen.

Namens de NHRA congrescommissie,
Dr. K.P. Loh